21.2.07

Lõhe-sinihallitusjuustupirukas

Minu senine konkurentsitu lemmik.
Põhi:
125g võid või margariini
3dl jahu
1 muna
soola
Täidis:
150-200g külmsuitsulõhet
100g sinihallitusjuustu
2 muna
1dl vahukoort/köögikoort
Sega kokku taigna ained. Kata määritud vormi põhi ja küljed. Tükelda kala, murenda juust, lisa munad, koor ja sega kergelt läbi. vala põhjale ning küpseta 175 kraadi juures u. 25 minutit.

3 comments:

Pille said...

Kas see liiga soolane ei jää, Qsti? Enamus müüdavast suitsulõhest on nii soolane, et pirukaidki raske teha. Sinihallitusjuust ju ka üsna soolane?
Muidu tundub mõnusalt toitev amps olevat :9

qsti said...

Hmm, soolane on see pirukas küll aga mu meelest mitte liiga. Vahukoor tõmbab seda soolasust tagasi. Soomes üleriigiline vähesoolase toidu propageerimine ja siin annab eestimoodi-soolast suitsukala taga otsida, siin see liiga soolase mure pole nii tugev aga tegelikult see pirukas mulle juba Eestis meeltmööda olnud.

Eile kasutasin juustuks sellist põnevat leidu, kus juustukarbis vaheldumisi triipudena gorgonzola ja mascarpone, selle seguga jäi pirukas hästi mahe.

Anonymous said...

Plaan, seda pirukat küpsetada on olnud vähemalt aasta, täna siis jõudsin lõpuks ka teostuseni. Jätan selle ka oma lemmikute sekka, tõesti maitseb hea. Aga jah, ega mageda pirukaga tegu pole, ei kala ega juustu maksa rohkem panna kui ette nähtud, ma serveerisin ahjuköögivilju kõrvale, siis kindlasti magedama austajad soolasuse üle ei kurdaks.