21.2.07

Ploomikook


Väiksem plaaditäis. Suvel said kõik ploomid, mida nahka ei pistetud, selleks pirukaks...ja nii mitu korda. Ploomide kogust oleneb sellest kui suur ploomisõber olla, vastavalt siis kas tahta, et tainast paistab ploomide vahelt vähe või rohkem. Kindlasti peaks koogi peal olema ka suhkruga purukate, sest teadupärast oskavad ploomid küpsedes oluliselt hapukamaks muutuda. Viimati panin purukattesse nisujahu pooleks mandlijahuga, tulemus sai proovimistväärt.

200g võid või margariini
2dl suhkrut
2 muna
5dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1dl piima
Või ja suhkur vahustada, lisada munad. Segada omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisada taignale, lõpuks valada sortshaaval juurde piim. Tainas plaadile paberile ja peale poolikud ploomid. Ploomidele raputada purusegu(jahu + suhkur + või) ning küpsetada 175 kraadijuures 45 minutit.

1 comment:

Anonymous said...

Väga maitsev kook. :)