20.2.07

Vastlakuklid





Täna on pärmitaigna päev. Ja loomulikult ma suutsin selle taignateo peale jälle vihastada. Nüüdseks on kuklid valmis ja ootavad täitmist, et siis kuuma kakaoga koos kõhtu rännata. Aga selleni jõuame hiljem. Palju hiljem, sest mis oleks hullem kui õhtul valget saia sisse süüa...nii teemegi. Sinnamaani hoiab elu sees kartulist ja porgandist keedetud segu(lapsepõlvest saadik tuntud kui "Hansu ja Grete toit", teate küll seda muinasjuttu), õunad, toored porgandid ja palju vett. Tõele au andes koosnes hommikusöök mõnusast paksust vaniljejogurtist ja granolast.
Kuklid said tehtud sellise retsepti(Hellapoliisi eelmise aasta oma) järgi:
U 18 kuklit:
2,5dl piima
25g pärmi
1 muna
1tl soola
3/4dl suhkrut
2tl kardemoni
6-7dl jahu
75g margariini või võid
Soojenda piima käesoojaks ja lahusta selles pärm. Sega hulka muna, sool, suhkur, kardemon ja suur osa jahust. Jätka jahu lisamist samal ajal tainast sõtkudes. Lisa lõpuks toatemperatuuril rasv ja sõtku ühtlaseks pehmeks palliks. lase rätiku all kahekordseks kerkida.
Vormi kuklid. Lase kaetuna veel 20 minutit kerkida. Määri munaga, raputa soovi korral peale mandlilaaste või pärlsuhkrut. Küpseta 225 kraadi juures u. 12 minutit.
Täidistest ka:
1) vahustatud vaniljekaste + metsamarjamoos
2) vahustatud vaniljekaste + martsipan
3) vahustatud vaniljekaste + kaneel + purust. pähklid + õunamoos
4) vahustatud vaniljekaste + kakao + vaarikamoos

Hernesuppi sööme ka aga retsepti siia ei tule, suurest laiskusest tuleb see otse purgist, seguneb veega ja saab söödud. Lihtne!

1 comment:

Pille said...

Eks me siis järgmisel nädalal võrdle, kellel kauneimad kuklid :)
Minu lemmiktäidis on vahukoor hapuka pohlamoosiga. Mmmmmmm.....