25.2.07

Beseekattega punasesõstrakook

Üks mu lemmikkookidest. Jällegi Selveri imehea retseptiga tegu.
Põhi:
2.5 dl nisujahu
1 dl kaerahelbeid
2 sl suhkrut
125 g võid
2 sl külma vett
Täidis:
2 dl hapukoort
0.5 dl tuhksuhkrut
0.5 sidrunit
2 dl punaseid sõstraid
1 sl kartulitärklist
Besee:
2 munavalget
1 dl suhkrut
Sega kuivained omavahel. Lisa võikuubikud ning haki puruseks. Lisa vesi ja haki kõik ühtlaseks tainaks. Suru vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ja pane 30 minutiks külmkappi. Küpseta 175-kraadises ahjus 12 minutit.
Sega samal ajal hapukoor suhkru ja riivitud sidrunikoorega. Määri kreem eelküpsetatud põhjale.
Sega sõstrad kartulitärklisega ja jaga täidisele.
Vahusta munavalged suhkruga ja määri või suru tordipritsi abil saadud besee täidisele.
Küpseta veel 15 minutit või kuni beseetupsud on pealt kaunilt helepruunid.



No comments: