21.2.07

Prantsuse sibulapirukas/sibulakorvikesed

Kes ikka paljast pirukapõhja ja sibulaid süüa tahaks? Mina näiteks olen valmis seda pirukat sööma iga kell. Kõik, kes seda pirukat proovinud on, on sellega väga rahule jäänud ja ei taha hästi uskuda, et täidiseks tõesti ainult sibul. Pirukaid saab teha väikestes fooliumvormides, kuid sama hästi ka muffinipanniga. Sama retsept sobib ka ühe suure piruka tegmiseks.
18tk
Põhi:
3dl jahu
125g võid või margariini
3sl vett
Täidis:
3 sibulat
1 väiksem porru
2sl margariini/võid/õli
11/2dl hapukoort
2 munakollast
1tl soola
1/2tl pipart
1 munavalge
Haki külm rasv, sega jahu ja soolaga, lisa vesi. Vormi palliks, pane kilesse ja tõsta vähemalt pooleks tnniks külma.
Koori sibulad ja pese porru. Tükelda mõlemad. Kuumuta rasvas. Sibulad peavad pehmenema, mitte pruunistuma. Jahuta.
Jaga taigen vormide põhja ja külgedele. Jaga sibulasegu vormidesse. Sega hapukoor munakollastega, lisa maitseained. Klopi munavalge kõvaks vahuks ning lisa ettevaatlikult segule. Jaga vormidesse. Küpseta 225 kraadi juures 15-20 minutit. Serveeri jahtununa.




No comments: