21.2.07

Singi-quiche

Ääretult lihtne, kiire ja maitsev pirukas. Koostisained vähe ja needki sellised, mida peaaegu alati kodust võtta. Vahelduse mõttes võib teha ka muffinipannis väikesed pirukad suupistelauale. Maitseb samahästi nii soojalt kui külmalt. Taignale(jahule) võib vastavalt soovile lisada näiteks paprikapulbrit, basiilikut, tilli vms.
Põhi:
230g jahu
soola100g võid
2-3spl vett
(maitseaine)
Täidis:
1sibul
125g sinki
2muna
200ml piima
150g riivjuustu
soola, pipart
Sega jahu ja sool (ning maitseaine). Näpi juurde rasv. Lisa vesi. Sõtku palliks. Kata vormi
põhi ja küljed taignaga. Koori ja haki sibul ning lõika sink kuubikuteks. Prae kergelt läbi, et sibul pehmeneks. Lase jahtuda. Tõsta taignale. Raputa peale pool juustust. Klopi munad, lisa piim, maitsesta soola ja pipraga. Lisa juust. Vala taignale. Küpseta 175 kraadi juures u. 40 minutit.

1 comment:

Anonymous said...

Quiche juures on kõige tänuväärsem see, et täidist võib lõpmatult varieerida - piima (või koore-)-muna-juustu-soola-piprasegu jääb samaks, aga singi saab asendada erinevate köögiviljadega (järele proovitud on mul porgand, spargel, rohelised herned, suvikõrvits jms. kõvad viljad), panna taljesõbralikult täidisesse pool sinki ja pool porgandit jne. Ja kõige hämmastavam on, et jääb alati ühtviisi hea ;-)
Annejeanne