25.2.07
Mahlased apelsinimuffinid
Kiire ja lihtne retsept(Pirkka). Tasuks siiski meeles pidada, et kui glasuuri plaanis kasutada siis lasta muffinitel enne täielikult jahtuda...siinsel pildil on hommikuse nälja ja kannatamatuse tagajärjel glasuur imendunud muffinite sisse. Maitset see muidugi ei mõjuta. Ja maitse on mõnus.
12tk
1 apelsini mahl ja koor
2 muna
1 1/2dl suhkrut
100g võid või margariini
2 3/4dl jahu
1 1/2tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
glasuur:
1 1/2dl tuhksuhkrut
1spl apelsinimahla
Pese apelsin hoolikalt. Riivi koor ja pigista välja mahl(1dl). Vahusta munad suhkruga. Sulata rasv, lase jahtuda. Lisa munavahule. Sega kuivained ning apelsinikoor. Lisa jahusegu apelsinimahlaga vaheldumisi taignale. (NB Jäta 1spl mahla glasuuri jaoks). jaga tainas vormidesse ja küpseta 12-15 minutit 200 kraadises ahjus. Lase jahtuda.
Sega apelsinimahl tuhksuhkruga ja kaunista muffinid glasuuriga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment