21.2.07
Lihtne õunapirukas
Seda pirukat olen mitu-mitu aastat teinud ja jäängi tegema. Lihtne ja hea. Sobivad igasugused õunad, ilusam jääb sektoriteks lõigatud õuntega kuid loomulikult ei mängi see maitse juures mingit rolli. Koguseid suurendades(2-3 korda) tuleb sellest plaadipirukas.
Põhi:
150g võid või margariini
1dl suhkrut
1 muna
2 1/2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
Täidis:
4 õuna
1tl kaneeli
1tl vaniljesuhkrut
2-3 spl suhkrut (olenevalt õunte magususest kogust varieerida)
Määri vorm kergelt rasvaga ja pani ahi 200 kraadini sooja. Sega jahu küpsetuspulbriga. vahusta pehme või ja suhkur, lisa muna ning jahusegu. Kata taigmaga vormi põhi ja küljed (plaadipiruka puhul pole külgi tarvis meisterdada). Lõika õunad sektoriteks ja aseta koogile(alusta välimisest äärest ja hakka keskele tulema). Sega maitseained omavahel kokku(kook jääb pealt mõnus mahlane tänu sellele) ja raputa õuntele. Küpseta ahju keksosas u. 30 minutit. Sobib pooljahtununa niisama, vanillkastme või -jäätisega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment