3.2.08

Vaniljekreemi-suhkrusaiad

Mõnusad täidisega saiakesed, mis sobivad ühtmoodi hästi nii kuuma kohviga kui külma piimaga. Nagu pildilt näha siis ma olen ilmselgelt täidisega liialdanud, mis tegi saiade suhkrusse kastmise natuke keerulisemaks protseduuriks kui see oleks võinud olla. Maitse aga oli sellevõrra parem. Kui vaniljekreemipulbrit pole, võib täidisena kasutada ka segu vaniljekastmepulbrist ja vahustatavast vaniljekastmest. Samuti võib munakollaseid kasutades vaniljekreemi ise keeta...

24tk
1pk (50g) pärmi
100g võid või margariini
3dl piima
1/2tl soola
1dl suhkrut
2tl kardemoni
u. 9dl jahu
täidis:
1dl vaniljekremipulbrit
3dl vett
määrimiseks:
1 muna
kaunistamiseks:
50g võid või margariini
1,5dl suhkrut

Murenda pärm kaussi. Sulata rasvaine potis madalal kuumusel, lisa piim ja soojenda segu käesoojaks. Vala soe vedelik pärmi juurde ja sega, et pärm sulaks. Lisa sool ja suhkur ja kardemon. Lisa jahu. Sõtku tainast (umbes 10min) kuni see kausiservadest lahti lööb. Lase rätiku all kahekordseks kerkida (u. pool tundi). Kummuta tainas jahusele lauale. Lisa vajadusel jahu ja sõtku tainas tasaseks. Jaga tainas kaheks ja vormi kaheks pikaks "vorstiks", need jaga omakorda 12 osaks. Veereta tükkidest kuklid. Pane plaadile küpsetuspaberi peale ja lase veel pool tunniksest seista. Kuumuta ahi 225 kraadini.
Valmista täidis -> sega vaniljekreemipulber veega ja vahusta 5min. Lase 5 min seista. Pane täidis tordipritsi või tugeva kilekoti sisse.
Vajuta iga kukli keskele auk ja määri kuklid munaga. Auke ära määri! Täida augus vaniljetäidisega.
Küpseta saiu umbes 10min, kuni need on kaunid kuldsed. Lase rätiku all jahtuda. Määri saiad sularasvaga ja kasta suhkrusse.

3 comments:

Pille said...

Armsad saiakesed! Kas need on siis veidike nagu Dallase saiad? Mul on retsept juba ammu olemas, aga proovida pole veel jõudnud..

Anonymous said...

No need on rohkem nagu kombinatsioon Moskva-saiadest ja suhkrukringlitest. :)

Dallase saiad rohkem kohupiimased...ma pole ka millegipärast nende tegemiseni jõudnud. Siin nad teevad need saiad rullidena, mitte korbi moodi nagu Eestis müüakse...maitset see muidgui ei mõjuta aga huvitav ikkagi.

Anonymous said...

Tere!
Olen Evelin, Su blogilugeja tänu oma sõbrannale, kes loeb ka Si u blogi.
Homme on vastlapäev ja tegin Sinu retsepti järgi pooled kuklid vastlakukliteks ja sel aastal siis uuendusena ka vaniljekreemi vastlakuklid, imehead!!! Atähh! Mul on nii hea meel, et on olemas toredad blogijad ja tegijad, kes kõik üles kirjutavad ja teistega jagavad. Veelkord tänud!