3.2.08

Vaniljekreemipirukas vaarikate ja virsikutega

Vaniljekreemiküpsetised on hetkel teemaks, siin siis järjekordne variant. Mingi hetk tegin vaniljekreemisaiu vaarikatega ja need olid väga head, sellepärast otsustasin maasikate ja vaarikate vahel valides võtta täidisesse jälle vaarikad. Seekordne lisa on konservvirsikud. Sama pirukas punaste sõstarde, vaniljekastmepulbri ja FV-ga on siin ka varasemast ajast olemas, põhjas seekord vähem jahu ja kaerahelbeid.

Põhi:
150g margariini
1dl suhkrut
1 muna
1,5dl jahu
1,5dl kaerahelbeid
1tl küpstuspulbrit
Põhjale:
150g vaarikaid
1tl kartulitärklist
Täidis:
1,5dl vaniljekreemipulbrit
4,5dl vett
Peale:
1 väiksem purk (410g) konserv-virsikuid

Sega põhja ained kokku ja suru vormi põhja ja külgedele. Vahusta täidist 5min ja lase 5min seista. Vala tärklisega segatud vaarikad põhjale. Vala vaarikatele peale vaniljekreem ning kata pealt virskuviiludega.
Küpseta 180 kraadi juures u. 40 minutit.

4 comments:

Anneli said...

mina olen vaniljepudingut kasutanud.Imehea koogi saab kui panna põhja peale hapud õunad ja puding teha vahukoorega ning õuntele valada ja üle küpsetada nagu ikka. Kj sõbralik see nüüd küll ei saa aga keelest ilmajäämise oht on suur:)

Anonymous said...

Ja rabarberitega saab ka väga hea.

Vahukoor muudab tõesti täidise kreemjaks ja sametiseks...seoses sellega meenub mulle, et äraprooovimist ootab üks keeksiretsept (Koorekeeks), kus ainukese "rasvainena" kasutatakse vahukoort, keeks ise pidi hästi mõnus ja mahlane jääma.

Anneli said...

pliiizzzz, ära anna ideid ... ma ei suuda nii grammigi kaalus alla võtta ....

Anonymous said...

Ei tea, kes see selle vahukoore jutuga algust tegi :P

Samas, vahukoores on vähem rasva kui võis/margariinis, nii et tegu hoopis "lahja" keeksiga. :)