4.2.08

Vastlakuklid '08

Selle aasta vastlakuklid tegin sama retsepti järgi kui eelmisel aastal, algselt siis Hellapoliisi retsept. Retsepti saladus peitub selles, et taigen jääb pehmem kui tavaliselt ja sellevõrra pehmemad-õhulisemad tulevad kuklid aga päris retseptis ettenähtud jahukogusega ma siiski välja ei tulnud. Taigen polnud selle koguse juures vormitav. Ei mäleta, kuidas selle asjaga eelmisel aastal oli aga nagu teada on siis jahul ja jahul on vahe. Kuklid õnnestusid nii maitse kui kuju poolest hästi ja suure saladuskatte all võin öelda, et hakkame pärmitaignaga vaikselt sõbrunema.

U 18 kuklit:
2,5dl piima
25g pärmi
1 muna
1tl soola
3/4dl suhkrut
2tl kardemoni
6-7dl jahu (pigem 7-8)
75g margariini või võid

Soojenda piim käesoojaks ja lahusta selles pärm. Sega hulka muna, sool, suhkur, kardemon ja suur osa jahust. Jätka sõtkudes jahu lisamist. Lisa lõpuks toatemperatuuril rasv ja sõtku ühtlaseks pehmeks palliks. Lase rätiku all kahekordseks kerkida.
Vormi kuklid. Lase kaetuna veel 20 minutit kerkida. Määri munaga, raputa soovi korral peale mandlilaaste või pärlsuhkrut. Küpseta 225 kraadi juures u. 12 minutit.

Täidiseks hapu kirsimoosi ja vahukoore suurepärane kombinatsioon. Teise variandina moosi asemel martsipantäidis. Minu meelest oluline asi ühe hea vastlakukli juures on veel see, et kui kuklilt "müts" maha lõigata siis enne moosi lisamist natuke saiasisu välja uuristada, moos sinna auku ja siis vahukoor ning "mütsike" tagasi peale.


3 comments:

Anonymous said...

Head vastlapäeva! Mõtlesin sel aastal ilma kukliteta läbi ajada, no siin lugedes ajab isutama :P toimekat sõprust pärmitaiganaga! ;)

Anonymous said...

kui palju selle koguse kuklite peale vahukoort vaja läheb?:P

qsti said...

Ühest suurest pakist piisab kindlalt. :)