30.1.08

Apelsini (mandariini)-juustukook

Külalised olid tulemas ja mõtlesin, et proovin lõpuks ära selle Õige juustukoogi (küpsetatud New Yorgi cheesecake'i) retsept oli välja valitud ja puha aga viimasel hetkel hirmutas mind see pea 40g/100g rasva ikkagi ära. Ega ma päris loobunud pole, jääb lihtsalt tulevikku see asi.
Selle asemel tegin tarretatud juustukoogi apelsinimarmelaadiga shokolaadiküpsisepõhjal. Põhja ja täidise vahele olin planeerinud konservmandariiniviilud aga fakt, et olin need hiljuti wokis ära kasutanud, meenus liiga hilja. Kook sai kiita sellest hoolimata aga minu enda jaoks oli need värskust lisavad mandariinid ikkagi puudu.
Kook on tehtud väikesesse (18cm) vormi, sellest tulenevalt ka põhjaks nii vähe küpsiseid.


Põhi:
100g Selga shokolaadiküpsiseid
0,3dl jooksvat margariini
Põhjale:
1 väike prk konsevmandariine
Täidis:
1pk(2,5dl) Flora vanillat (või vahukoort)
1pk (200g) toorjuustu
1dl apelsinimarmelaadi
0,25dl apelsinimahla
4 zelatiinilehte

Küpsised purustada ja segada margariiniga. Suruda lahtikäiva koogivormi põhjale. Katta mandariiniviiludega. Zelatiinilehed külma vette likku, samal ajal vahustada koor ning segada toorjuust apelsinimarmelaadiga. Koor segada õrnalt toorjuustuseguga. Sulatada eelnevalt kuivakspigistatud zelatiinilehed kuumas apelsinimahlas. Väike osa täidist zelatiini-mahlaseguga segada ja seejärel lisada saadud segu ülejäänud täidisele. Täidis mandarrinivilludele valada ja kook väh. 4 tunniks külmakappi tahenema tõsta.
Kaunistada vastavalt soovile (näit. apelsinikooreribadega või apelsini-/mandariiniviiludega ja tumeda shokolaadiga). Minul on koogi peal martsipanhiired ja -juust.

3 comments:

Anneli said...

:) naeratuse toovad näole need selga sokolaadiküpsised!
Aga need hiired juustuga on vastupandamatud - hakka kasvõi ise kohe kooki tegema.

Anonymous said...

Hiired koogi peal :))armas võtan selle koogi lähiajal plaani.

Anneli said...

vat ei tahtnud linki foorumisse panna:)
http://www.farwell.ee/index.php?lng=est&main=3&id=113

vaata sinna... äkki leiad sealt. Nad on varem ainult firmadele müünud aga sügisest ka eraisikutele müük. Asuvad lennujaamale suht lähedal. Ise avastasin seal mõned suht head asjad kokkamiseks(küpsetamiseks)