19.11.07

Toskaana tomatipirukas

Mul oli tegelikult plaanis teha täiesti tavaline (ja ka suhteliselt kj-sõbralik) pirukas: muretaignapõhjal tomatid, basiilik ja peale mozzarella-lahja majoneesisegu aga viimasel hetkel mõtlesin ümber. Lisaks koostisosade maitsetele ahvatles mind just seda pirukat proovima retseptis sisalduv manna (mitte et ma miskitpidi manna fänn oleks aga mõte mittevesisest tomatipirukast tundus jube hea ja manna selles pirukas just ja ainult seda rolli täidab).

põhi:
125g võid või margariini
4dl jahu
3spl vett

täidis:
4 tomatit
4 päikesekuivatatatud tomatit
2spl sinepit
1spl mannat
3spl seedermänni pähkleid
3 muna
2,d dl koort (piima)
1 pott basiilikut
1 küüslauguküüs
soola, pipart
100g mozzarellat (või fetat)

Põhja ained kokku segada, vormi põhjale-külgedele suruda ja pooleks tunniks külmkappi.
Ahi 200 kraadi juurde sooja. Määri sinep põhjale, raputa üle mannaga. Pane viilutatud (tükeldatud) tomatid põhjale, lõika kääridega peale päikesekuivatatud tomati ribad. Lisa seedermänni pähklid ja juust.
Sega omavahel munad, koor, hakitud basiilik, küüslauk ning teised maitseained. Vala vormi. Küpseta u. 40minutit.

No comments: