8.11.07

Kookose-laimitort

Originaalretseptis on tordil küpsetatud põhi ning kaunistatakse värskete puuviljade-marjadega. Minu versioonis sattus kookos-laimitäidis shokolaadikoogi vahele täidiseks ja kõigele otsa tuli veel shokolaadiglasuur. Ilmselge liialdamine aga kukkus olude sunnil nii lihtsalt välja.

põhi:
2 muna
0,75dl suhkrut

1dl jahu

0,5tl küpsetuspulbrit
immutamiseks:
0,75dl apelsinimahla

Vahusta munad suhkruga ning lisa omavahel segatud kuivained. Küpseta 200 kraadi juures 10min. Lase jahtuda. Pane tordipõhi vormi põhja.
Immuta enne täidise pealevalamist mahlaga.

400g maitsestamata toorjuustu
2dl kookospiima
2 laimi
6 zelatiinilehte
1dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut

Pane zelatiinilehed külma vette likku. Sega toorjuust läbi, et see muutuks pehmemaks. Lisa kookospiim ja suhkrud. Pese laimid hoolikalt ning riivi nende koor. Lisa juustusegule. Pigista laimidest mahl välja ning kuumuta see. Pigista zelatiinilehtedest vesi välja ja sulata need kuumas laimimahlas. Sega vähese koguse täidisega ning seejärel lisa zelatiinisegu kogu täidisele. Vala vormi. Lase üleöö külmkapis tarduda.

No comments: