3.11.07

Pistaatsia-parfee

Pistaatsiapähklid ja jäätis on teadupärast superkombinatsioon, seega pidin kohe kärmelt saadud retsepti (Ruokamaailma) ise järgi katsetama. Super!
Ja isegi punktimõttes täiesti ok (kasutasin vahukoore asemel FV nagu ikka).


8 portsu
8 munakollast
3/4dl mett
1spl suhkrut
5dl vahukoort (kasutasin FV)
100g pistaatsiapähkleid

Vahusta kollased. Lase väikses potis keema mesi ja suhkur ning lase segul veidi jahtuda. Lisa meesegu munakollasevahule ja klopi veel. Vahusta koor ja lisa muna-meesegule. Koori ja tükelda pähklid ja lisa segule. Vooderda vorm (näit. piklik keeksivorm) toidukilega ja vala segu vormi. Sügavkülmuta üleöö. Tõsta toidukile abil töölauale ja lõika parfee viiludeks. Naudi magustoitu kui see on veidi sulanud.

3 comments:

Anneli said...

nii ei ole ilus teistele isu tekitada :) ..... pistaatsiapählid ja parfee. Ma tahan ka seda!

Thredahlia said...

Pistaatsiapähklid on mõnusad igas poosis, jäätises ja halvaas eriti... mmmm..
Ja pilt on nii isuäratav!
Kutsub kangesti järele tegema :P

Anneli said...

Threadalia ... räägid halvaast pistaatsiapähklitega .... saime eelmisel sügisel kilo jagu türgi halvaad millel sees pistaatsiapähklid ...mmm...ohh, tahaks jälle saada