16.11.07

Kirsi-toorjuustukook

Kiilikese retsept tekitas minus vastupandamatu soovi kohe-kiiresti midagi sama head saada. Kahjuks polnud mul shokolaadiküpsiseid, nii et päris originaalretsepti ma järgida ei saanud. Mõtlesin korra teha kakaoga biskviitpõhi aga loobusin siiski sellest mõttest, põhjaks tegin küpsetatud digestive-kakaopõhja. Sealt edasi tuli mõte tarretatud täidise asemel toorjuust hoopis läbi küpsetada. Kokkuvõttes siis on mul originaalretseptist vaid kirsid ja tarretis alles jäänud.
Koogi tegin väikesesse vormi (18cm), suurema vormi puhul peaks koguseid suurendama.

100g digestive küpsiseid
1spl kakaod
2spl sulavõid

Purusta küpsised, lisa kakao ja seejärel sularasv. Sega ning suru lahtikäiva vormi põhja.

täidis:
200g toorjuustu
100g hapukoort
2 muna
0,5dl suhkrut
noaotsatäis soola
1tl vaniljesuhkrut
1 sidruni mahl (ja koor)

Sega toorjuust, hapukoor omavahel. Lisa ükshaaval munad. Sega juurde suhkrud ja sool ning sidrunimahl (ja riivitud koor). Vala põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Lase jahtuda.

Kate:
1/2prk kompotikirsse
250 ml kirsimahla
3 zelatiinilehte

Lao kirsid koogile. Sulata leotatud ja kuivakspigistatud zelatiinilehed kuumas mahlas. Lase jahtuda. Tõsta lusikaga koogile kui tarretis hakkab juba kergelt paksemaks muutuma.

No comments: