11.5.08

Kohupiimakook virsikute ja punaste sõstardega

Ma olen suur punaste sõstarde fänn, kõige rohkem meeldivad mulle need värskelt aga erinevates kookides-küpsetistes on ka alati mõnusad. Millegipärast on aga punaste sõstardega põnevaid ja häid retsepte mulle suht vähe ette juhtunud (näiteks beseekattega punasesõstrakook, punasesõstrapirukas ja üks tort). Kui kellegil juhtub mõni hea retsept olema siis võiksite minuga jagada.
Siin aga üks käigu-pealt-kokku-keeratud kook, mis sisaldab ka punaseid sõstraid. Põhja retsept on Pereköögi rabarberiraamatust(lk 22).

põhi:
175g võid
1,5dl suhkrut
1 munakollane
5dl jahu
3tl küpsetuspulbrit
1tl vett
täidis:
150g (külmutatud) punaseid sõstraid (+ 2tl kartulitärklist)
1prk (410/240g) konservvirsikuid
200g kohupiima (lahja magus)
100g hapukoort (10%)
2-3spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
2 muna

Vahusta pehme või suhkruga, lisa munakollane. Sega omavahel segatud kuivained. Pane 1/3 taignast kõrvale. ülejäänud taignale lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru võrmi põhja.

Pane virsikud ja (tärklisega segatud) sõstrad põhjale. Sega omavahel kohupiim ja hapukoor, maitsesta suhkrutega, lisa munad. Vala kohupiimasegu vormi.

Pudista kõige peale varem kõrvalepandud tainas.

Küpseta kooki 180 kraadises ahjus u. 40 minutit.

2 comments:

Pille said...

Mul on üks üliahvatlev sõstratordi retsept (vist rootslaste Alt for Mat ajakirjast), mida olen kaks aastat teha kavatsenud, aga miskipärast pole jõudnud. Proovin Sulle saata :)

qsti said...

Oo, ma jään kannatlikult (või pigem kannatamatult) ootama. :)