
Põhi:
175g kaeraküpsiseid/digestive küpsiseid
75g võid või marariini
Täidis 1:
100g valget shokolaadi
1dl Flora Vispit (vahukoort)
100g kohupiimapastat
0,5dl suhkrut
2 zelatiinilehte
0,5 spl vett
Täidis 2:
150g sõstraid
0,5dl suhkrut
1dl FV (või vahukoort)
100 g kohupiimapastat
2 zelatiinilehte
Kaunistamiseks:
punaseid sõstraid(+ zeleesuhrut)
(Flora Vanillat)
(shokolaadi)
Purusta küpsised ja sega sularasvaga. Suru vormi põhja. Valmista shokolaaditäidis; pane zelatiin rohkesse külma vette likku. Vahusta koor pehmeks vahuks. Sulata shokolaad ning vala see samal ajal segades koore hulka. Lisa suhkur ja kohupiim. Sulata tilgas vees kuivakspigistatud zelatiinilehed. Tõsta väike kogus shokolaadivahtu samal ajal segades zelatiini juurde, sega korralikult läbi ja lisa seejärel kas ülejäänud segu zelatiininõusse või zelatiinisegu shokolaadivahu juurde. Vala põhjale.
Sõstratäidis: Zelatiin likku. Lase sõstrad koos keema, lisa suhkur. Suru läbi sõela, lase veidi jahtuda. Sulata segus kuivakspigistatud zelatiinilehed. Vahusta koor. sega juurde kohupiimapasta ja marjasegu. Vala valgele täidisele ja tõmba soovi korral noaotsaga mõnest kohast läbi mõlema kihi, et värvid seguneksid. Tõsta vähemalt 5 tunniks külma.
Kaunista enne serveerimist:
1) sõstrakobaratega
2) vahustatud koore ja sõstardega, mis kaetud torditarretisega.

No comments:
Post a Comment