Õigemini siis tiramisuline, sest tegu pole selle klassikalise tiramisuga (mille retsept on siin). Esialgne retsept Hellapoliisilt, lisasin sinna A. Kangi küpsetatud tiramisu juustukoogi (Tordiraamat) eeskujul äärtesse ka Savoiardisid, et rohkem nagu päris oleks. Maitses hääää.
Põhi:
2 muna
1/4dl suhkrut
0,5dl kartulijahu
1/4dl kakaod
1tl küpsetuspulbrit
*immutamiseks kanget magusat piimakohvi
Täidis:
100g mascarponet (või maitsestamata toorjuustu)
1/4dl suhkrut
1 muna
1dl vahukoort(asendasin FV-ga)
2 lehte zelatiini
u. 1/4dl Amarettot(mandliliköör)
1spl kakaod
Vahusta munad ja suhkur. Lisa kuivained. Küpseta 225 kraadi juures u. 7 minutit. Lase jahtuda. immuta piimakohviga. Lõika küpsised pooleks ja vooderda vormi serv tihedalt küpsistega.
Pane zelatiin külma vette likku. Vahusta koor. Eralda munavalge ja -kollane. Vahusta valge. Vahusta munakollane koos suhkruga, lisa juurde mascarpone. Sulata zelatiin kuumas likööris. Lisa kollase-suhkru-juustusegule koor ja munavalge ning kakao. Seejärel sega osa segust zelatiini hulka ja lisa zelatiinisegu täidisele. Sega korralikult ja vala vormi. Hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist raputa üle kakaoga.
No comments:
Post a Comment