16.4.07

Apelsinitort

Põhjaks kasutatud plaadil küpsetatud biskviitpõhjast sobiva suurusega välja lõigatud osa. Täidiseks apelsinitoorjuust, valge shokolaad ja vahustatud vaniljekaste/vahukoor. Kate apelsinimahlast. Kaunistamiseks pritsisin küpsetuspaberile "äärepitsi", mis pidi kogu tordi ääre katma. sellega juhtus aga nii, et kulmkapis ei muutunud ta piisavalt kõvaks, et seda paberilt kergesti kätte saada ja sügavkülmas muutus jälle nii kõvaks, et sealt välja võttes pudenes suur osa paberi küljest ise lahti enne kui reageeridagi jõudsin, tordi küljes siis see vähene, mis paberi külge jäi.

Biskviit:
4 muna
1dl suhkrut
1,5dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
Täidis:
200g apelsinitoorjuustu
2,5 dl Flora Vanillat/vahukoort
100g valget shokolaadi
0,25dl apelsinimahla
2,5tl zelatiinipulbrit
Kate:
1dl apelsinimahla
0,5dl zeleesuhkrut

Vahusta munad ja suhkur, lisa omavahel segatud kuivained. vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225 kraadi juures 5-7 minutit. Lõika sobiva suurusega tükk välja ja aseta lahtikäiva vormi põhja.
Pane zelatiin aplesinimahlaga paisuma. Vahusta Flora Vanilla. Sulata shokolaad. Sega toorjuust FV juurde, lisa koguaeg segades sulashokolaad. Sulata zelatiin ja tõsta natuke täidist zelatiini juurde, sega läbi ja lisa segu samal ajal segades ülejäänud täidisele. Vala põhjale.
Katteks sega apelsinimahl ja zeleesuhkur, keeda umbes minut, lase jahtu
da ja vala koogile.
Kaunista vastavalt soovile.

Siin üks hilisem versioon.

No comments: