Asjaolude sunnil sai minu ema sel aastal emadepäevaks tordi asemel saia, mille toimetas kohale mu tubli väikevend. Täidiseks sai pidusai vaniljekreemi ja fariinsuhkruga segatud rabarberitükid.
Minul endal aga oli emadepäeva puhul võimalus hommikukohvi kõrvale mõnusaid värskeltküpsetatud belgia vahvleid süüa (sellesttulenevalt ka "asjaolud", miks ma pidin oma emale küpstama midagi, mis ei sisaldaks mune...neid lihtsalt polnud nagu ka avatud toidupoode).
Üle hulga aja oli meil peres seega tordivaba pidupäev, mis polnud aga sugugi kehvem kui tordiga variant. :)
100g võid
2½dl piima
25g pärmi
3/4dl suhkrut
1/2tl soola
u. 7dl nisujahu
täidis:
2spl võid
1-2spl suhkrut
1dl vaniljekastet (pulbrist)
2-3 rabarbrivart + kaneeli-suhkrusegu
määrimiseks:
1 muna
Sulata rasv, lisa piim ja soojenda segu mikros käesoojaks. Pudista pärm kaussi ja sega juurde väike osa piima-rasvasegust. Lisa ülejäänud piimasegu, suhkur, sool ja enamus jahust. Jäta väike osa jahust vormimiseks.
Sõtku taigen korralikult läbi ja lase sel kaetult soojas kohas umbes pool tundi kerkida.
Valmista täidis: sega pehme rasv ja suhkur. Valmista pakendiloleva õpetuse järgi vaniljekaste.
Vala kerkinud taigen jahusele lauale ja sõtku korra läbi. Rulli taigen lahti ja määri peale rasva-suhkrusegu. Selle peale määri vaniljekaste ja riputa üle rabarberitükkidega. Keera taigen rulli ja lõika see 15 osaks.
Lao tükid ümmagusse koogivormi. Lase u. 30 minutit kerkida. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Määri sai munaga ja küpseta ahju allosas u. 30-40 minutit.
No comments:
Post a Comment