6.4.08

Soolane stritsel

Mõtlesin, et prooviks kergete sarvesaiade retsepti järgi soolast stritslit teha. Mõeldud-tehtud, sest nii see mul käib.
Tegin ühe koguse tainast ja täitsin selle kahe erineva täidisega. "Pool" stritslit jäi rõhuma kerge-olemisele (täidiseks Rama seenemaitseline kohupiimajuust, praetud sibul-shampinjon ja 1% rasvasisaldusega suitsutatud kalkunifileesink), teine osa aga sai täidiseks päikesekuivatatud tomatid ja sinihallitusjuustu.
Strisliga jäin üldkokkuvõttes rahule kuigi sarvesaiadena toimib antud tainas millegipärast paremini. Kindlasti peaks seda sööma kohe peale valmistamist, sest järgmiseks päevaks muutus stritsel "nätskeks". Kui rõhuda valmi(sta)mise kiirusele ja lihtsusele ning kergusele (energiasisalduse mõttes) siis on see sarnaselt sarvekatele pärmitaignale heaks alternatiiviks.
Küpsetusaega unustasin jälgida, vaatasin värvi järgi, millal ahjust välja võtta. Stritsel peaks olema pigem tumedam kui heledam kuldpruun.


4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1/2tl soola
1 tl paprikapulbrit
250g rasvatut kohupiimapastat
0,5dl Rama Culinesse'i või (sulatatud võid/margariini)
1dl riivjuustu

täidis1:
75g Rama seenemaitselist kohupiimajuustu
3 jumbo-shampinjoni
1/2 sibul
paar paksemat viilu suitsutatud kalkunifileesinki

täidis2:
u. 50g sinihallitusjuustu
2spl päikesekuivatatud tomateid (nõrutatud ja hakitud)

määrimiseks/peale:
muna
riivjuustu

Sega kuivained omavahel, lisa kohupiimapasta ja rasvaine. Lisa taignale maitseained, riivjuust. Rulli ristkülikuks.
Pane taignaplaadi keskele täidis, lõika äärtesse sälgud ning voldi need keskele. Määri munaga.
Küpseta 200 kraadises ahjus u. 30min(?) või kuni stritsel on saanud kuldpruuni värvi.

Siinkohal demonstreeriks muuhulgas teile minu köögis hetkel kasutuselolevat jõuluteemalist küpsetuspaberit, mida kevadisel ajal poest soodsalt saada on. :P

2 comments:

irmasista said...

läks ahju, taigen tuli kyll imekuiv:S näis. täidiseks panin Philadelphiat, päikesekuivetet tomateid ja basiilikut.

qsti said...

Loodetavasti jäid rahule! Kuigi jah, mingil pöhjusel see taigen ei jää üldse nii hea kui väikeste saiakestena.