27.10.07

Pestorullid

Täna hommik-lõunal üllati mind selliste küpsetistega. Ise olin eelnevalt selle retsepti otsa komistanud ja ära märkinud, et neid sööks hea meelega aga teha ei saa-taha, sest mina ja pärmitainas on teadagi värk.
Saiadest siis täpsemalt, maitsesid hästi nii ahjusoojana kui jahtununa. Paprikatükid olid mõnusaks täienduseks pestomaitsele. Osa jahust sai asendatud täisterajahuga ja mulle just meeldis nende saiade juures see, et need olid vähe tumedamad. Täidavad mõnusalt kõhtu.
Ühe tk hinnaks arvutasin 3,5p, retseti järgi tuleb 16tk, meil tuli 15.
16tk
25g pärmi
2 1/2dl vett
3/4 tl soola
2spl siirupit
2spl magusat tsillikastet
2spl pestost nõrutatud õli
u. 6dl jahu
täidis:
1prk (185g) rohelist või punast pestot
1 (kollane) paprika
1 1/2dl riivjuustu (emmentali-mozzarellasegu)
määrimiseks:
1muna
pealeraputamiseks:
1 1/2dl riivjuustu (emmentali-mozzarellasegu)

Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane pesto sõelale nõrguma. Lahusta pärm leiges vees. Sega juurde osa jahust, siirup, sool, tsillikaste ja õli. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku tainas ühtlaseks. Haki paprika.
Rulli taigen ristkülikukujuliseks plaadiks (u. 25 cm x 50 cm) Määri peale pesto ja lisa paprikatükid ning riivjuust. Keera rulli ja lõika u. 3cm tükkideks. Tõsta muffinivormidesse, kata rätikuga ja lase kerkida. Määri munaga. Küpseta ahju keskosas u. 15 minutit, kuni saiakesed on ilusad kuldkollased.

No comments: