2.10.07

Peedi-shokolaadikook

Kohe kui seda retsepti esimest korda nägin, otsustasin, et see kõlab piisavalt imelikult, et ära proovida. Proovitud on ja julgen soojalt ka edasi soovitada; mahlane ja mõnus, toorjuustukate, pähklid-shokolaadipuru täiendamas maitset. Originaalretseptis (Ruokamaailma) kate sulatatud juustust.
Tegemist siis sellise keeksilise koogiga.
2muna
1 1/2dl suhkrut
1spl küpsetuspulbrit
2tl kaneeli
1tl vaniljesuhkrut
2dl jahu
3dl riivitud peeti
1oog shokolaadi
1dl õli
1dl õunapüreed/moosi
kate:
25g võid või margariini
50 toorjuustu (sulat. juustu)
2dl tuhksuhkrut
1tl vaniljesuhkrut
kaunistamiseks:
shokolaadi- ja pähklipuru

Kuumuta ahi 175 kraadini. Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel ja sega munavahu hulka. Koori ja riivi peet. Sulata shokolaad. Sega riivpeet, shokolaad, õli ja õunapüree ettevaatlikult taignasse. Vala määritud vormi ja küpseta u. 40 minutit. Lase jahtuda.
Sega katte ained ja määri koogile. Kaunista shokolaadi ja pähklitega.

Tainas selliselt rõõmsavärviline. :)

2 comments:

Kristi said...

Tere! Mul on vaid üks küsimus - keedetud või toores peet?

qsti said...

Toores peet. :)