24.10.07

Laimikeeks

Märksõnaks selle keeksi puhul on mahlane. Kohe peale ahjust väljavõtmist valatakse keeks üle siirupiga, seejärel pannakse foolimisse maitsestuma. Imehea. Sama mõnus saab ka sidrunist...või apelsinist.


2 laimi
3spl suhkrut
100g pehmet võid või margariini
2dl suhkrut
2 suurt muna
2dl jahu
1 1/2tl küpsetuspulbrit
1dl toatemp. piima

Määri ja raputa keeksivorm riivsaiaga üle. Pigista laimidest mahl ja sega suhkruga. Lase soojas seista -> siirup.
Vahusta rasv ja suhkur, lisa munad. Lõpuks lisa omavahel segatud kuivained ja piim. vala vormi ja küpseta 175 kraadi juures u. tund.
Võta keeks ahjust välja ja torka 4-5 kohast auk sisse. Vala üle siirupiga, nii et terve keeks on kaetud. Lase vormis jahtuda. Mässi fooliumisse ja lase kuni serveerimiseni maitsestuda.

Vt. ka "Five o'clock tea"

No comments: