26.4.07

Maasika-shokolaaditort

Kolme põrsakese kiirtort; nimelt tegin koos nooremate vendadega tordi(mis tardus koogivormi puudumisel supipotis :) ) , seejärel lugesime vendade ja emaga kannatamatult minuteid, et tardumise miinimumaeg täis tiksuks, et siis torti sööma hakata. Kuna tegu oli nn. koduse tordiga siis kaunistamisele eriti rõhku pandud pole, küljed jäid täitsa paljaks. Põhjakihtideks poe biskviitpõhi. Shokolaadikreemi valmistamisel kasutasime tumedat shokolaadi, mis FV-ga segamisel jättis lõpptulemuseks mõnusalt kreemja ja piimashokolaadise maitse. Maasikatäidis oli värske ja kerge maitsega nagu alati.
Ise tegime, ise söime ja mõmisesime suurest mõnust vahepeale.
Põhi:
valmis tordipõhi

Maasikatäidis:
3 zelatiinilehte
1,25 dl Flora vanillat
1 dl hapukoort
100 g kohupiima
1 dl suhkrut
300g maasikaid püreestatuna
Leota zelatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta maasikad.
Sega omavahel hapukoor, kohupiim, suhkur ja maasikad. Sulata veest kuivaks pigistatud zelatiinilehed 0,25dl keevas vees, lase hetk jahtuda. Kuna segu on külm siis lisada marjasegu peene nirena valades zelatiini hulka(mitte vastupidi), sega õrnalt juurde vaniljevaht.

Shokolaaditäidis:
1 muna
0,25dl suhkrut
1,25dl Flora Vanillat
100g tumedat shokolaadi
2 zelatiinilehte
tilk vett
Pane zelatiin külma vette likku. Vahusta munad ja suhkur. Vahusta koor. Sulata shokolaad mikros või veevannis. Sega vahud kokku ja lisa shokolaad. Vala valge segu pidevalt segades veetilgas sulatatud zelatiini hulka.

Valmistamine:
Vooderda lähtikäiv vorm toidukilega. Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Pane vormi põhja biskviidi pealmine kiht tagurpidi, immuta kakaoga(piim+magus kakaopulber) või vaniljepiimaga(piim+vaniljesuhkur). Vala peale maasikasegu. Tõsta peale keskmine biskviidikiht, immuta ja vala peale shokolaadivaht. Tõsta peale viimane kiht, immuta. Lase külmkapis tarduda 4-5tundi või üleöö. Kaunista vastavalt soovile.

No comments: