9.4.07

Kohupiima-aprikoositort


Kuna kauaoodatud katsikukutse ja lihavõttepühad sattusid samale ajale siis jäi planeeritud roosa tort(olen aru saanud, et suurim osa tüdrukute emmedest tunnistavad ainult seda värvi) ära ja asendus sellise kevadise, lihavõttevärvides kohupiimatordiga. Kaunistuses kasutatud muuhulgas kaseoksake, mis kõigepealt kastetud munavalgevahtu siis kuivaks raputatud ja suhkruga üle puistatud. Kui pilti suuremalt vaadata, on tulemus paremini näha. Lisaks martsipan-lutt, shokolaadikaunistused ja konservvirsikuviilud, viimased üle pintseldatud torditarretisega. Tort on tehtud Pihlaka "Võidu" tordi ainetel, sealt pärit idee kasutada põhjaks kihtidena liiva- ja biskviittainast, kus vahel aprikoosimoos. Sama moosi kasutasin ka täidise maitsestamiseks, lisaks aprikoosipüreele(titetoit). Biskviitpõhjaks tegin rullbiskviidi, kust vajaliku suurusega ringi välja lõikasin, ülejäägid said ära kasutatud magustoidu sees.
Liivataignapõhi:
100g margariini
1/2dl suhkrut
2dl jahu
1/2tl vaniljesuhkrut
1 munakollane

Biskviitpõhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
2spl kartulitärklist
4spl jahu
3spl kakaod
1tl küpsetuspulbrit

Põhjade vahele:
4spl aprikoosimoosi

Täidis:
500g kohupiima
1pk(2,5dl) Flora Vanillat
0,5dl aprikoosimoosi
1prk(125g) aprikoosipüreed(beebitoit)
u. 0,5dl suhkrut
10 kuivatatud aprikoosi
5 zelatiinilehte
0,5dl vett

Näpi kokku margariin, suhkur, jahu ja vaniljesuhkur. Lisa munakollane. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Jäta jahtuma.
Valmista biskviitpõhi; Klopi munad suhkruga vahule, lisa omavahel segatud kuivained (läbi sõela). Vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 5-7 minutit. Lase jahtuda.
Pane liivataignapõhi vormi ja määri peale moos ning aseta moosi peale biskviitpõhi.
Valmista täidis; pane zelatiinid 5-ks minutiks rohkesse vette likku. Vahusta samal ajal vaniljekaste, sega kohupiimaga, lisa püree, moos ja suhkur. Maitse, vajadusel lisa kas moosi või suhkrut. Tükelda aprikoosid, lisa täidisele. Pigista zelatiinilehtedest vesi välja ja sulata need kuumas vees. Vala-tõsta väike kogus täidisest zelatiinisegusse ja sega hoolikalt läbi, lisa ülejäänud täidis. Sega läbi ja vala põhjale.
Hoia üleöö külmkapis.
Kaunista vastavalt fantaasiale.



No comments: