26.5.08

Rabarberi-juustukook II

Veel üks variant rabarberi-toorjuustukoogist, seekord tegu "Rabarberikoogid ja -magustoidud"-raamatust pärit retseptiga (lk 44 rabarberi-juustutort). Lõpptulemus oli väga maitsev kuid täiesti erinev varemproovitud Rabarberi-juustukoogist, seekordne küpsisepõhjal kook oli ühtlaselt rabarberine ja hapukas ning maitses rohkem kohupiimakoogi moodi.

põhi:
150g digestive küpsiseid
75g võid

kate:
400g toorjuustu
400g kohupiimapastat
4 muna
2tl vaniljesuhkrut
2spl maisitärklist

rabarberimoos:
400g rabarbereid
1,5dl suhkrut

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu lahtikäiva vomri põhja.

Keeda tükeldatud rabarbereid suhkruga 15-20 minutit.

Vahusta toasoe toorjuust koos kohupiimapasta ja vanillsuhkruga. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad, jahtunud rabarberomiis ja kõige lõpuks maisitärklis. Vala kate põhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit või kuni kook lööb vormi äärtest lahti. Serveeri jahtunult.

4 comments:

Evelin said...

Tegin ka sedasama kooki eelmisel rabarberihooajal. Usun, et vast sai kõiki ained ikka õiges koguses pandud, aga minu meelest oli see kook liiga hapu. Võtsime aga jäätist ja siirupit otsa ning ei olnud hullu:D

Suti enama suhrkuga oleks olnud lihtsalt võrratu!

qsti said...

Ma ei lasknud ennast sellest häirida, sest mulle meeldib hapu aga kui asjale üldisema nurga alt läheneda siis oli kook tõesti natuke liiga hapu (samas see rabarberimoos oli täitsa mõnusalt hapukas-magus). Meie pere sõi karamellkastmega.

Anonymous said...

Suurepärane kook viimaste rabarberijääkide kasutamiseks, moosiga saab ju isegi need natuke puisemad rabarberid maitsvaks keeta.
Mina panin moosi 2dl suhkurt ja 2 spl lisaks kohupiima segusse ja super hea kook tuli!

qsti said...

reili, proovin ka kunagi sinu antud suhkrukogustega järgi. :)