Mõnus datline, mahlane ja magus keeks, mis sobib hästi ka jõululauale. Soomes jõululaatadel läbi aegade esindatud ja minev kaup. Autor kasutab just seda retsepti müügiks mõeldud keeksi tegemiseks.
Soovi korral võib taignale lisada tumeda shokolaadi tükke.
Kuna tahtsin ilmtingimata keeksile pohlaninaga-põtra-lumisel väljal :) siis küpsetasin selle keeksivormi asemel väikeses ümmarguses vormis.
1 1/2dl vett
u. 300g datlitükke
200g võid
2 muna
2dl suhkrut
1/2dl koort või piima
4 1/2dl jahu
1tl soodat
1tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
Lase vesi ja datlid potis keema (kui tahad õhulisemat keeksi, jahuta datlisegu mõned minutid mikserdades), sega juurde sulavõi ja munad (ükshaaval). Lisa suhkur, koor/piim ja eelnevalt omavahel segatud kuivained. Sega õrnalt läbi. Vala määritud ja riivsaiaga üle riputatud vormi ning küpseta 175kraadises ahjus 45minutit kuni 1 tund.
2 comments:
See pohlaninaga-põder-lumisel-väljas on muidugi ääretult armas :)
täpselt samad sõnad!:)
Post a Comment