28.7.08

Porgandi-juustukook

Plaanis oli kirssidest midagi head teha, valida oli kolme retsepti vahel ja olin päris nõutu (sest tahtsin kõiki kolme küpsetist)... Siis aga sattusin PK-s lugema teemat porgandi-juustukoogist ning lahendasin kirsidilemma nii, et tegin hoopis seda. Retsept on pärit Juusturaamatust ja ühte retsepti on kokku pandud kaks ameeriklaste lemmikut; porgandi- ja juustukook.
Maitselamus sai hea (parajalt mahlane porgandikoogi- ja pehme juustukoogiosa) kuigi eraldi on kumbki kook siiski parem. Peale tegin toorjuustukatte, sest koogi välimus polnud just väga kena...selles mõttes, et lahtilõigatuna on see marmorefekt ilus aga pealtvaates oli päris kole. Või on asi ainult minus? Igaljuhul on see toorjuustukate mõnusa maitsega ja sobib selle koogi peale hästi.

Tainas:
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
2dl fariinsuhkurt
2tl kaneeli
100gr kookoshelbeid
*
0,5dl siirupit
2dl riivitud porgandit
1 väiksem küps banaan
1 väike õun
1dl õli
2dl hapukoort
2 muna
Täidis:
500g maitsestamata toorjuustu
1dl hapukoort
3 muna
1dl suhkurt
1tl vanillsuhkurt
0,5 sidruni mahl

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, fariinsuhkur, kaneel ja kookoshelbed. Teises kausis sega siirup, peeneks riivitud porgandid, kahvliga peenestatud banaan, kooritud ja riivitud õun, õli, hapukoor ja munad. Vala segu jahusegusse ja sega ühtlaseks. Täidise tegemiseks sega omavahel toorjuust, hapukoor, munad, suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl.

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala porgandikoogi tainas vormi ja kata toorjuustukoogi seguga. Sega kaks tainast omavahel kahvliga läbi. Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund. Enne serveerimist jahuta täielikult.

No comments: