23.7.08

Martsipani- ja karamellsaiakesed

Tegin soomemoodi lihtsa laua ehk siis pakkusin külalistele "kahvi ja pulla" (no tegelikult oli tomatipirukas ja küpsisetort ka).
Tavalise kaneelitäidise asemel proovisin seekord kahte erinevat täidist; karamelli ja martsipani oma. Saiad said mõnusad, martsipanitäidis oleks võinud natuke tugevama maitsega olla (teinekord v-o natuke mõrumandliessentsi juurde?) aga kohvi kõrvale sobisid hästi.

5dl piima
50g pärmi
1 muna
1dl suhkrut
1spl kardemoni
½tl soola
u. 14dl jahu
50g sulatatud võid

Lahusta pärm käesoojas piimas. Vispelda juurde muna, suhkur, soola ja kardemon. Sõtku juurde jahu. Lõpuks lisa pehme rasv. Lase u. 45 minutit kaetult soojas kohas kerkida.

Rulli taigen suureks ristkülikuks ja määri täidis(ed) taignale. Keera taigen rulli ja lõika u. 3-4cm paksusteks viiludeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile või muffinipaberitega vooderdatud muffinivormi. Määri munaga. Küpseta 220 kraadises ahjus u. 10 minutit.

martsipantäidis:
75g martsipanmassi
50 pehmet võid
0,5dl suhkrut

karamelltäidis:
0,5dl suhkrut
1dl vahukoort
25g võid

Kuumuta koor potis. Karamellista suhkur pannil, lisa vähehaaval koor. Keeda kuni suhkur sulab. Lõpuks lisa võitükike ja sega ühtlaseks.

1 comment:

Tullia said...

Väga ilusad saiakesed! Mulle kui saiakestesõbrale maitseksid need hästi. Martsipaniga variant tundub eriti ahvatlev.