27.3.08

Pavlova

Pavlova fänn olen ma juba pikka aega aga viimati tegin seda eelmise aasta kevadel. Pidevalt on seda kooki mulle meelde tuletanud erinevad kokasaated, viimasel ajal eriti tihti Come Dine With Me (ja sellest tulenevalt ka mitmed soome toidublogijad) aga nende beseest ülejäävate munakollaste pärast (ja päris Üle ei jää minu köögis midagi, rääkimata äraviskamisest) pole ma tegemiseni jõudnud. Munakollastest on võimalik lihtsalt liiga palju häid asju teha...ja seda siis samal ajal Pavlovaga. Aga...valmis ta lõpuks on ja seda tänu Pillele (vaata täpsemalt siit).
Maitseelamus oli ootuspäraselt suurepärane!
Tegelikult isegi veel parem!
Vahukoore asemel minu variandis FV ja klassikalise maasikas/kiivi asemel seekord segu maasikatest, vaarikatest, punastest sõstardest ja mustikatest.
Igaks juhuks mainin veel ära, et see kahest munast tort on paras 4-le maiustajale (või ühele!?), normaalsuuruses tordi jaoks tuleks kogused kahekordistada.

Besee:
2 munavalget
120g suhkrut
1/2tl vaniljeessentsi
1/2tl sidrunimahla
1tl maisitärklist
Täidis:
1/2pk Flora Vanillat või vahukoort
maasikaid-vaarikaid-sõstraid-mustikaid


Pani ahi kuumenema 150 kraadi juurde. Aseta plaadile küpsetuspaber(vajadusel joonista peale ring). Vahusta munavalged. Lisa supilusikakaupa juurde suhkur, vahepeal korralikult kloppides. Vaht peab olema paks ja läikiv (see peab olema tugev kuid ei tohi muutuda kuivaks). Lisa ettevaatlikult maisijahu, sidrunimahl ja vaniljeessents.
Tõsta vaht ringi sisse ja tõsta keskelt vahtu äärtesse (keskele peab jääma kraater). Tõsta besee ahju, keera ahi 130 kraadi juurde ja küpseta umbes tund, lase lahtise ahjuuksega jahtuda. Täida keskosa vahustatud koorega, kaunista maasikate ja/või kiiviga.

5 comments:

Anonymous said...

su oma näeb ikka väga ilus välja.
pagan ma ei leia ühtegi marja kapist.
mudu teeks kohe valmis.
mann

Anonymous said...

panin ikkagi ahju, leidsin musti sõstraid sügavkülmast.
mann

Kajakas said...

ma panin ka põhja ahju ja ostsin tänu sulle vF ka poest ära :) Nüüd olen ootusärev

qsti said...

mann, ma just tundsin eile mustadest sõstardest seal kompotis puudust aga mul oli neid ainult püreestatud kujul.

kajakas, FV-ga saab väga hea ja meile igati sobiv. ;)

siinjaseal said...

teen ka täna sinu retsepti järgi,peale viskan segu marjadest, mida aiamaalt leian:vaarikad,puna ja mustsõstrad :-P