13.3.08

Rummi-rosinarull

Valio retsept, mille järgi juhindusin, on juba eelmise detsembri algusest saati oma järge oodanud, nüüd oli lõpuks täpselt paras aeg oma elu esimene jõuluhalg valmis teha. Mõeldud-tehtud. Halgu see külle eriti ei meenutanud aga kuna pole ka päris jõulud siis pole sellest ka eriti midagi, ütleme lihtsalt, et tegu on ebamäärase kujuga koogiga. :) Maitse oli hea ja järgmisel päeval veel parem.
Kahtlemata on mõnusam kui rosinaid ehtsas rummis leotada aga kuna meie pere kõige väiksem liige on ühtlasi meie pere kõige suurem rosinasõber siis temale mõeldes leotasin rosinaid rummiessentsi ja kuuma vee segus. Lisasin täidisele ka natuke zelatiini, mille sulatasin rosinaleotusvees.

Biskviit:
4 muna
1 1/2dl suhkrut
4spl jahu
3spl kartulijahu
3spl kakaod
1tl küpsetuspulbrit

täidis:
1 1/2dl kirsimoosi
2dl vahukoort
400g kohupiimapastat
2spl suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
1-1 1/2dl rosinaid
rummi /vett ja rummiessentsi
2 lehte zelatiini

Pane rosinad rummi või rummiessentsi-veesegusse likku.
Vahusta munad suhkruga. Lisa juurde omavahel segatud kuivained. vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 225 kraadi juures u. 7 minutit. Valmis biskviit kummuta suhkruga ülepuistatud küpsrtuspaberile ja lase jahtuda.
Määri põhjale moos.
Pane zelatiinilehed külma vette likku. Vahusta koor, sega juurde kohupiimapasta. Maitsesta suhkrutega. Lisa nõrutatud rosinad. Kuumuta leotusvedelik ja sulata selles eelnevalt kuivakspigistatud zelatiinilehed. Sega veidi kohupiimasegu zelatiini juurde ja seejärel lisa saadud segu ülejäänud täidisele. (Lase veidi külmas seista.) Määri pool täidisest biskviidile ja keera see rulli. Lõika mõlemast otsast u. 10cm osa ära. Tõsta pikem osa serveerimisalusele ja moodusta äralõigatud osadest oksakohad ning aseta need rulli kõrvale või peale. Määri peale ülejäänud kohupiimasegu. Tõmba kahvliga peale puukoort meenutav muster. Raputa üle kakaoga.

No comments: