22.3.08

Pissaladière

Lõuna-Prantsusmaalt pärit pitsaliik. Korraga nii pitsa kui sibulapirukas. Täidis koosneb sibulatest-küüslaugust, ansoovistest ja oliividest. Maitseb imehea...veel parem klaasikese veiniga. Meie sõime koos köögiviljapüreesupiga. :)
Isutekitajaks oli seekord saade Köyhät Ritarit, retsept samuti neilt.


Taigen:
1tl suhkrut
1 dl käesooja vett
1pk kuivpärmi (ise kasutasin 25g värsket)
450-500g nisujahu
1 1/2tl soola
1 1/2dl käesooja piima

Lahusta suhkur vees, lisa pärm ja sega. Lase 10 min soojas kohas seista. Sega suures kausis jahu soolaga ja tee keskele süvend. Vala süvendisse piim ja pärmisegu. Sõtku ühtlaseks ja tee taignast pall. Venita ja voldi tainast kahekorra. Jätka seda umbes 10 minutit kuni tainas on piisavalt sitke vetruv. Lase soojas kohas rätikuga kaetult kahekordseks kerkida. Vala kerkinud tainas jahusele lauale ja sõtku samamoodi läbi kui enne kerkima jätmist.

Täidis:
5spl oliivõli
4 hakitud küüslauguküünt
3-4 suurt sibulat õhukeste viiludena
2 spl vett
soola, pipart
1karp ansooviseid
kalamata oliive

Kuumuta pannil 4spl õli, lisa sibulaviilud ja küüslauk. Kuumuta-prae sibulaid u. 10 minutit kuni need muutuvad pehmeks (vajadusel lisa veidi soola, et sibulad ei hakkaks kõrbema!). Lisa vesi, maitsesta soola-pipraga ja lase kaane all u. pool tundi haududa. Lisa vajadusel vett .

Kata ahjuplaat paberiga ja rulli tainas plaadile. Kata see sibulatega, pane ruudumustrit moodustades peale ansoovisefileed. Iga ruudu keskele pane oliiv. Piserda peale järelejäänud õli. Küpseta 210-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni põhi on saanud kauni värvi.

No comments: