
Minu esimesi pildiga torte näeb siit postitusest: http://qsti.blogspot.com/2007/10/lapse-1-snnipevatordid-martsipanile.html
Põhi:
4 muna
2dl suhkrut
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1dl keevat vett
Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga. Kui vaht on kohev ja valge lisa vähehaaval (vahustamist järkates) keev vesi. Lõpuks sega õrnalt juurde jahusegu. Vala taigen vormi ja küpseta 200-kraadise ahju allosas 30 minutit. Kui pind liiga tumedaks muutuma hakkab, kata vorm fooliumiga (näiteks poole küpsemise pealt).
Lõika jahtunud põhi kolmeks kihiks.
Maasikatäidis:
5 zelatiinilehte
2,5 dl vahukoort
2 dl hapukoort
200g maitsestamata toorjuustu
1.5-2 dl suhkrut
u. 500g maasikaid püreestatuna
Leota zelatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta maasikad.
Sega omavahel hapukoor, kohupiim, suhkur ja maasikad. Sulata veest kuivaks pigistatud zelatiinilehed 0,3dl keevas vees, lase hetk jahtuda. Tõsta veidi maasikasegu zelatiinisegu hulka ja lisa seejärel ülejäänud täidisele. Lisa õrnalt segades vahukoor.
Immutamiseks:
u. 1dl piima + 2tl vaniljesuhkrut
Kaunistamiseks:
martsipani
vahukoort
Pane esimene biskviidikiht tagurpidi vormi ning immuta vaniljepiimaga. Vala peale pool maasikatäidisest. Tõsta peale keskmine biskviidikiht, immuta ja vala peale ülejäänud täidis. Tõsta peale viimane kiht, immuta. Kata toidukilega. Lase külmkapis tarduda 4-5tundi või üleöö.
Rulli martsipan tuhksuhkrusel alusel kettaks. Vahusta koor. Määri tordi küljed ühtlaselt vahukoorega (või pritsi) ja kata tort ka pealt vahukoorekihiga. Tõsta martsipan tordile ja vajuta õrnalt kinni. Viimistle tort vahukoorekaunistustega.
3 comments:
Hullumaja kui ilus tort!!! :))
kui raske kook sellise retsepti järgi tuleb? paljudele sellest jätkub?
Kas vahukoor ja martsipanikate tuleks peale panna hetk enne serveerimist või kannatab see nii ka külmkapis olla?
Post a Comment