Pähklibiskviit tehtud sama retsepti järgi nagu õuna-mandlitordi mandlibiskviit.
pähklibiskviit:
3 muna
1dl suhkrut
1dl jahu
0,25dl kartulitärklist
0,5 dl jahvatatud metsapähkleid
0,5 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained. Vala taigen vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 35 minutit.
pralinee:
½dl fariinsuhkrut
1dl valget suhkrut
1dl hakitud metsapähkleid
Kuumuta pannil suhkrud kuni need sulavad, lisa pähklid. Vala õlitatud küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Kui segu on jahtunud siis purusta see kas köögikombainis või taignarulli abil.
pähkli-võikreem:
(retsept hetkel jalutama läinud...tulekul seega...)
Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks. Immuta esimene kiht, määri peale 1/3 kreemist ning raputa sellele peotäis pralineed, korda sama tegevust ülejäänud kahe kihiga ning lõpuks kata ka tordi küljed pralineega. Lase tordil enne serveerimist külmkapis maitsestuda.
2 comments:
Väga ilus tort! Kindlasti maitsev :)
Kas pähkli-võikreemi retsept on välja ilmunud? :)
Tort näeb väga ahvatlev välja, prooviks ka teha.
Liina
Post a Comment