1.10.09

Liblikasaiakesed / Mustikasaiakesed

Vahva välimusega pehmed ja suussulavad saiad, mida meie kutsume liblikasaiakesteks.

Mustikamoosi keetma hakates mõtlesin just nendele saiadele ja tegin moosi kohe mõnuga hästi-hästi paksu. Vedel moos jookseb küpsemise ajal saiade vahelt välja ja tulemuseks on sel juhul üsna nukrad saiad ja moosikihiga kaetud ahjuplaat.

Kui vähegi võimalik, kasuta värskelt jahvatatud kardemoni, see muudab saiad veelgi maitsvamaks.






u. 20 saiakes
t
100g võid
2½dl piima
25g pärmi
3/4dl suhkrut
½tl soola
1tl kardemoni
u. 7-8dl jahu

täidis:
2dl paksu mustikamoosi

määrimiseks:
muna

Sulata rasv ja lisa juurde piim, kuumuta segu käesoojaks. Pudista pärm kaussi ning vala või-piimasegu peale. Sega kuni pärm lahustub. Lisa sool, suhkur, kardemon ning jahu. Sõtku taigen korralikult läbi ja jäta vähemalt pooleks tunniks rätikuga kaetult sooja kohta kerkima.

Vala taigen jahusele lauale, sõtku läbi ja rulli seejärel ristküliku-kujuliseks plaadiks (u. 50x20cm). Määri moos taignale. Lõika taignaplaat u. 2cm laiusteks ribadeks. Rulli ribade mõlemad otsad keskele kokku. Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase neil kaetult veel umbes pool tundi kerkida.

Pane ahi 225 kraadi juurde soojenema.

Määri saiad munaga ja küpseta ahju keskosas umbes 8-9 minutit.


No comments: