1.3.07

Ploomi-kohupiimatort


Lapse 7-kuuseks saamise puhul oli põhjust jälle torti teha. Seekord siis proovisin ära jõuluhõngulise(nüüd juba võib, jõulud on nostalgiateema) ploomimarmelaadi-kohupiimatordi, mis juba jõuludest saadik on tahtnud tehtud saada. Tõeliselt hea oli! Mul on kahtlane tunne, et seda torti saab siin peagi teistes maitsevariatsioonides(näiteks vaarikamoosi ja digestivepõhjaga) näha.
Põhi:
u 25 piparkooki
50g võid või margariini
2-3spl ploomimarmelaadi/moosi
Täidis:
2,5dl Flora Vanillat(lahjem) või vahukoort
500g kohupiimapastat
1-1,5dl ploomimarmelaadi/moosi
tl vaniljesuhkrut
1dl suhkrut
1/2 tl kaneeli
5 zelatiinilehte
1/2 dl glögi
5-7 piparkooki
(riivitud sidrunikoor)
Kate/kaunistus:
glögikate ja piparkoogipuru>2dl glögikontsentraati+1dl vett+4zelatiinilehte(sulatada leotatud zelatiin kuumas glögis, lasta täielikult jahtuda ning tõsta tordile...tarretunud kattele pudistada piparkoogipuru)
või
u 1dl vahukoort

Purusta piparkoogid, sega sularasvaga, suru vormi põhja. Määri peale moos.
Pane zelatiin likku. Vahusta koor, sega juurde kohupiim, moos, vaniljesuhkur, suhkur, kaneel (ning sidrunikoor). Kuumuta glögi, sulata selles kuivakspigistatud zelatiinilehed. Tõsta kohupiimasegu zelatiini juurde(alguses vähe korraga, segada ja lisada ülejäänud segu, niipidi tehes ei tule tükke), sega korralikult läbi, purusta sisse piparkoogid ja vala põhjale. Kata vorm fooliumiga ja tõsta külma(min. 4 tundi-kuni üleöö).
Valmista glögikate või kaunista enne serveerimist vahukoorega.

Ps. Kui teed glögikatte, lase sellel samuti tarduda koos ülejäänud tordiga. Kaunista ääred purustatud piparkoogiga enne serveerimist.



No comments: