10.3.07

Banaanikook


Originaalis oli tegu Pereköögi Isad köögis Evar Posti retseptiga. Põhjaks tegin küpsisepõhja. Kuna mul oli vastupandamatu soov 500g-st pool kohupiimakreemi niisama ära süüa, tegin retsepti pooleks. Aga unustasin koogi vastavalt väiksema vormi sisse teha. Kook tuli välja õhuke ja üldse väga nukra välimusega. Kui aus olla siis lausa kole oli see asi. Niisiis mõtlesin kiirelt peale katte> banaaniviilud torditarretises. No ja loomulikult ei saanud ma jätta täidisesse natuke kookoshelbeid lisamata. Natuke sellepärast, et ma olen ju ikkagi kj. Hmm, palju sellest originaalretseptist järgi jäi...mitte eriti. Aa, maitsest ka...pole küll orig. varianti saanud kuid julgen väita, et sellise kattega on see kook isegi parem, sest need värsked banaanid ja magus tarretis annavad koogile värskust ja kergust juurde.
Põhi:
50g margariini sulatatud kujul
6 digestive küpsist
4 Marie küpsist
Täidis:
250g vaniljekohupiimakreemi
1muna
4tl kookoshelbeid
1banaan
Kate:
1banaan
1/2pk Ruf torditarretist
1,25dl vett
1spl suhkrut
Purusta küpsised ja sega sularasvaga. Suru vormi põhja. Eelküpseta 175 kraadises ahjus 10 minutit. Sega kokku kohupiim, muna, kookoshelbed ja tükeldatud banaan. Vala põhjale ja küpseta 200 kraadises ahjus u 25 minutit. Lase veidi jahtuda.
Sega tarretisepulber külma veega, lisa suhkur. Kuumuta keemiseni(pidevalt segades). Lase 1 minut jahtuda. Viiluta banaan ja tõsta koogile. Kata tarretisega. Kaunista vastavalt soovile.

Originaalretsept:
Põhi:
100g margariini
0,75dl suhkrut
1muna
1tl küpsetuspulbrit
2,5dl jahu
Täidis:
500g vaniljepakikohupiima
2 muna
3 banaani
Vahusta margariin suhkruga, lisa muna ja jahusegu. Määri vorm rasvaga, kata põhi ja ääred taignaga. Sega kohupiima hulka munad ja viilutaud banaanid. pane vormi taignale ja küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit.

No comments: