21.2.07

Valgeshokolaadi-marjavahutort


Mõnus naudinguhetk!
Tort, mis viib keele alla ja paneb tervislikku toitumist unustama. Lisaks näeb veel kaunis välja ka. Koosneb kahest "moussest"-valge shokolaadi ja marja omast.
Originaalretsept(Hellapoliisi) on mustikatega, pildil oleva tordi tegin 1:1 mustikate ja vaarikatega, sama hästi toimib ka maasikatega.

Biskviitpõhi:
4muna
1 1/2dl suhkrut
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja lisa õrnalt jahusegu. vala tainas määritud ja riivsaiaga üleraputatud vormi ja küpseta 200 kraadi juures u. 30 minutit. Löö vormist välja veidi jahtununa. Lõika kolmeks kihiks.

Mustikavaht:
3 zelatiinilehte
1 dl vahukoort
1 dl hapukoort
100 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2,5 dl mustikaid püreestatuna
Leota zelatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta mustikad.
Sega omavahel hapukoor, toorjuust, suhkur, vaniljesuhkur ja mustikad. Sulata veest kuivaks pigistatud zelattinilehed 0,25dl keevas vees, lase hetk jahtuda. Kuna segu on külm siis lisada marjasegu peene nirena valades zelatiini hulka(mitte vastupidi),sega õrnalt juurde vahukoor.

Valge-shokolaadivaht:
1 muna
0,25dl suhkrut
1,25dl vahukoort
100g valget shokolaadi
2 zelatiinilehte
tilk vett
Pane zelatiin külma vette likku. Vahusta munad ja suhkur. Vahusta koor. Sulata shokolaad mikros või veevannis. Sega vahud kokku ja lisa shokolaad. Vala valge segu pidevalt segades veetilgas sulatatud zelatiini hulka.

Valmistamine:
Vooderda lähtikäiv vorm toidukilega. Pane vormi põhja biskviidi pealmine kiht tagurpidi, immuta vaniljepiimaga(piim+vaniljesuhkur). Vala peale valge shokolaadivaht. Tõsta peale keskime biskviidikiht, immuta ja vala peale mustikavaht. Tõsta peale viimane kiht, immuta. Lase külmkapis seista 4-5tundi või üleöö.

Kaunistuseks 3,5dl mustikaid(laduda tordile) , marjade peale kanda lusikaga zeleesegu (1dl vett + 1dl zeleesuhkrut keeta ning lasta veidi jahtuda), äärtesse ning külgedele vahukoort(või Flora Vanillat).

1 comment:

Anonymous said...

Tere!

Tort tundub üli-maitsev, kuid tekkis võhikule omaselt küsimus: kui seda torti katta suhkrumassiga, siis kas need marjad võiks tordi sisse panna? Või kaoks siis koogi võlu?