Küpsisepõhjal vaarikad ja toorjuustutäidis. Esialgselt pidi see olema kinuskimaitseline kuid kinuskikerma (karamellivahukoor) ei andnud piisavalt maitset, tavalise suhkru asemel kasutatud fariinsuhkur samuti mitte. Hea aga oli see kook igaljuhul. Selline õrn ja pehme, vaarikad lisasid värskust ja andsid maitset.
Tegin koogi 500-grammisesse viinamarjakarpi, mille toidukilega vooderdasin. Kätte sai koogi kergelt ja kui see kogus neljaks jagada, tuli ühe tüki punktiarvuks 7,5. Koogivormi tegemisel tuleks kogused kahekordistada.
põhi:
75g küpsiseid
50g margariini
Purustatud küpsised segada sulamargariiniga ja suruda vormi põhja
täidis:
paar peotäit vaarikaid(kasutasin külmutatuid ja tegin need enne põhjale panemist katki)
100g toorjuustu
1dl FV või vahukoort
0,25 dl suhkrut
1 muna
2-3 lehte/0,5 spl zhelatiini
0,25 dl vett
Kata põhi vaarikatega. Pane zhelatiin likku. Vahusta koor. Vahusta muna ja suhkur, sega toorjuustuga. Lisa koor. Sulata zhelatiin ja sega väikese osaga täidisest ning lisa siis segu ülejäänud täidisele samal ajal segades. Vala põhjale ja pane külmkappi tarduma. (Kaunista näiteks vaarikate, shokolaadi ja sidrunmelissiga)
2 comments:
Välja näeb väga maitsev! Ja kaunistatud ka maitsekalt! Kiikan Su blogi tihedalt ja häid ideid saan alati! Tänud!
Tore kuulda ja aitäh tagasiside eest!
Post a Comment