7.6.07

Kj. mokaruudud

Pärit "Kõikide aegade parimad magustoidud" raamatust. Kommetaar ei tule küll eriti ilus aga siin ta on: kirjade järgi oli tegu mahlaste, mõru-magusate mokaruutudega aga tegelikkuses pole ma nii kuiva kooki veel pidanud kunagi närima. Asja parandas toorjuustuglasuur aga siiski rändas enamus neist sügavkülma, mingi hetk äkki saab kusagil immutatult koogipõhjaks kasutada.
25tk
Valmistusaeg: 45min
60kcal tk
1p tk
terve retsept 26p

2 muna
1 1/2dl suhkrut
1/2dl kuuma kanget kohvi
1dl kartulitärklist
1dl jahu
2spl kakaod
1tl küpsetuspulbrit
Peale:
2spl aprikoosimoosi
2spl kookoshelbeid
Pane neljakandilisse vormi küpsetuspaber. Vahusta munad ja suhkur. Kalla kuum kohv samal ajal kloppimist jätkates sinna juurde. Vahusta veel 10 minutit.
Sega kuivained ja lisa ettevaatlikult segades mitmes osas vahule. Vala vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase jahtuda. Soojenda (näiteks mikros) veidi aprikoosimoosi ja määri jahtunud koogile. Raputa üle kookoshelvestega ja lõika ruutudeks.

No comments: