3.6.07

Rabarberi-riisipuder

Pirkka lehest pärit retsept, väidetavalt tegu Soome suveklassikuga. Puder maitsestatud suhkru, siirupi ja kaneeliga, süüakse piimaga. 1 ports 3,5p(piimata!)








6 portsu

1l vett
1 1/2dl pudruriisi
300g(6-7dl) rabarberitükke
1dl suhkrut
1/2dl siirupit
1/2tl kaneeli
suts soola
Paksendus:
1dl vett
1/2dl kartulitärklist
lase vesi keema, lisa riis ja keeda kaane all 25 minutit. Lisa rabarber, suhkur, siirup, kaneel ja sool. Keeda veel 10 minutit, kuni riis on pehme. Sega vesi ja tärklis. Võta pott tulelt ja vala paksendus peene nirena pidevalt segades pudru hulka. Tõsta tagasi tulele ja kuumuta keemiseni. Vala serveerimisnõusse ja lase jahtuda.

1 comment:

Evelin said...

oh, huvitav! külmkapis oleva rabarberilaadungiga arvestades tuleb vist endalgi ete võtta. aitäh!:)