Ülilihtne ja väga maitsev pirukas. Põhja saab soovi korral "kergendada".
Põhi:
3dl jahu> 2dl nisujahu + 0,5dl täisterajahu + 0,5dl nisukliisid
125g võid või margariini> 0,5 dl sularasva+2dl rasvata kohupiimapastat
2-3spl külma vett> 1 muna
1/2tl soola
Täidis:
200g fetat
1 karp (250g) kirsstomateid(sobivad ka tavalised kuubikuteks lõigatuna)
1 potike värsket basiilikut(võib kasutada ka kuivatatud basiilikut)
2 muna
2dlkoort
soola, pipart
50-100g riivjuustu
Näpi margariin ja jahu kausis kokku. Lisa vesi, sega ühtlaseks. Pane vähemalt 30minutiks jahedasse. Suru pirukavormi. Torgi kahvliga auke täis. Küpseta 250 kraadi juures u. 10 minutit.
> (Sega sularasv ja jahu, lisa kohupiim, sool ja muna. Suru vormi, torgi auke täis. Kata ääred 2-kordse fooliumiga. Eelküpseta 200 kraadises ahjus u. 10 minutit.)
Sega munad, koor ja maitseained. Lao hakitud basiilik, kuubikutekslõigatud feta ja tomatid taignale, vala kooresegu peale. Puista üle riivjuustuga ning küpseta 225 kraadi juures u. 20 minutit.
No comments:
Post a Comment