3.7.10

Gordon Ramsay maasikate ja valge shokolaadiga tuhande lehe kook

Maasikalainel jätkates... :D



Retsept pärit juuni GF-st. Kõige rohkem meeldis mulle selle piduliku välimusega koogi juures lõhn, mis oli võrratu ja tekitas soovi neid maitseid-lõhnasid kindlasti jäätisena maitsta. Plaanivõetud! Ka koogina on tegu igati järeleproovimist vääriva retseptiga.

3spl suhkrut
350g lehttaigent
3dl vahukoort
1 vaniljekaun
600g maasikaid
väike punt basiilikut
½ sidruni koor
50g valget shokolaadi

rullimiseks:
jahu
suhkrut

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Rulli jahusel ja suhkruga üleraputatud alusel lehttaigen veidi suuremaks kui 28 x 30 cm ristkülikuks. Tõsta see taignarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ja suhkruga üleraputatud plaadile. Raputa taigen suhkruga üle ning kata teise küpsetuspaberiga. Tõsta raskuseks peale teine plaat. Küpseta 25-30 minutit kuni taigen on kuldne ja krõbe. Lase jahtuda.

Sega kokku koor, suhkur ja vaniljekaunasisu. Vahusta õrnaks vahuks. Lisa tükeldatud maasikad (veidi tõsta kõrvale, et hiljem salatis kasutada), basiilik ja sidrunikoor, sega õrnalt läbi. Tõsta külmkappi.

Lõika jahtunud taignaplaat kolmeks täpselt samasuureks tükiks. Tõsta üks tükk alusele ja kata poole koguse täidisega. Silu pind lusikaseljaga. Tõsta peale teine taignakiht ning suru õrnalt alla. Riivi pool shokolaadist teise kihi peale ning kata ülejäänud täidisega. Kata kolmanda taignakihiga ja suru kergelt kuni veidi täidist hakkab kihtide vahelt välja valguma. Silu koogi küljed palettnoaga ning kata koogi pind ning küljed riivitud shokolaadiga.

Lõika kook 6-ks võrdseks osaks. Serveeri koos lihtsa maasika-basiilikusalatiga.

Fotodega samm-sammult õpetust näeb GF-lehelt.

No comments: