14.4.09

Kohupiimakook maasikakastmega

Meie lihavõttelaual oli muuseas ka see kohupiimakook. Proovisin üht uut retsepti ja kook sai üllatavalt mõnus. Kohupiimatäidises olid maitset andmas sidruni ja apelsini koor ning mahl.

Kook maitseb hea nii külma maasikakastmega kui ka ilma selleta.

Antud retsepti järgi saab plaaditäie kooki.

põhi:
250g võid
8dl jahu
4dl suhkrut (panin 3,5)
2tl küpsetuspulbrit
2tl soodat
2tl vaniljesuhkrut
poolele taignale lisada:
2dl keefiri
2 muna

täidis:
1 sidruni koor ja mahl (ca 0,5dl)
½ apelsini koor ja mahl (ca. 0,5dl)
500g kohupiima (kasutasin 200g teralist ja 300g kohupiimapastat)
2 muna
1,5dl suhkrut
1tl vaniljeekstrakti või 2 tl vaniljesuhkrut

maasikakaste:
250g külmutatud maasikaid
1,5-2dl vett
0,75dl suhkrut
1spl apelsinilikööri (vm tsitruslikööri)

Sulata või ning jäta see jahtuma. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Valmista vahepeal kohupiimatäidis: sega kokku kohupiim, riivitud sidruni ja apelsini koor ning pigista juurde mahl. Lisa munad ja suhkur.

Sega kuivained omavahel ja sega juurde jahtunud rasv. Jaga taigen kaheks osaks ning lisa ühele osale keefir ja munad. Vala "keefiritaigen" küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Vala peale kohupiimasegu. Raputa üle puruseguga.

Küpseta kooki ahju allosas umbes 25 minutit.

Enne serveerimist püreesta veidi sulanud maasikad, vesi ja suhkur. Maitsesta likööriga.

No comments: