19.2.09

Pitsasaiad

Sõprus pärmitaignaga aina süveneb, sedakorda proovisin pitsarullikesi teha. Said maitsvad.

2dl vett
1spl õli
25g pärmi
½tl soola
u. 5dl jahu (näiteks 4dl nisujahu + 1dl täisteranisujahu)

täidis:
100g (suitsu)sinki
1dl tsillikastet
1-2dl riivjuustu
½-1tl punet (oregaano)

Sega vesi ja õli ning soojenda käesoojaks. Murenda pärm kaussi ning vala juurde natuke vee-õlisegust. Lahusta pärm vedelikus. Lisa ülejäänud vedelik, sool ja suurem osa jahu. Sega ühtlaseks. Lase taignal rätikuga kaetult soojas kohas umbes pool tundi kerkida.

Tükelda sink.

Vala kerkinud taigen jahusele lauale ja rulli ristkülikukujuliseks plaadiks. Määri tsillikaste taignale, kata singitükkide ja juustuga ning maitsesta punega. Keera taigen rulli ja lõika 16 viiluks. Pane viilud lõikepind ülalpool küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning lase veel umbes pool tundi kerkida.

Küpseta 225 kraadises ahjus u. 8 minutit.

1 comment:

Jana said...

Oh see retsept tuli nüüd küll väga õigel ajal. Ma just otsisin mida huvitavat teha homme pärmitaignast (mõtlesingi, et võiks midagi soolast teha). Üritan ka sõbraks saada ja homme kohtume pärmiga esimest korda. Proovin ka neid saiakesi teha