30.5.07

Rabarberi-maasika-shokolaaditort

Hellapoliisi lehelt avastasin selle retsepti ja kuna hetke in-teema on Rabarber siis ei saanud jätta seda järgi proovimata. Lapse 10k tähtpäev oli heaks ettekäändeks. Välja tuli täpselt minu maitse järgi tort, hapu ja magus koos. Rabarberit ja maasikaid ei hakanud püreestama ja tänu sellele olid need tordi sees mõnusalt näha ja süües tunda. Laps maitses ka ja andis heakskiitva hinnagu.
Tegin retsepti pooleks ja sellest sai 18cm vormi sisse korraliku kõrgusega tort. Esimeses täidises kasutasin punaseid zelatiinilehti, tulemus jäi suure-tähega-roosa. Kaunistamisele pole siin jälle erilist rõhku pandud...visioon lõpptulemusest oli tegelikult selline, et küljed oleks olnud kaunistatud rabarberitoonis FV-triipudega...aga punktikokkuhoidmiseks ei hakanud ma seda ellu viima, pealegi oli tegu koduse koogiga, mida jagasime paari sugulasega. Samuti ei hakanud ma kihtide vahele ning peale eraldi biskviidikihti panema, piirdusin ainult põhjaga.
Põhi:
1muna
1spl suhkrut
1spl jahu
Vahustada muna ja suhkur, lisada jahu ja küpsetada 200 kraadises ahjus 6,7 minutit.

Täidis 1:
150g rabarberit
200g maasikaid
1dl suhkrut
5 zelatiinilehte
2,5dl Fv
200g toorjuustu
2tl vaniljesuhkrut
0,5dl maasikamahla
(tegin Fun Lightist)
Keeda madalal kuumusel umbes 5-10 minutit rabarberitükke ja maasikaid. Lase jahtuda. pane zelatiin likku. Vahusta FV, sega toorjuustu ja vaniljesuhkruga. Lisa rabarbri-maasikasegu. Kuumuta mahl ja sulata selles eelnevalt kuivakspigistatud zelatiinilehed. Sega pidevalt segades osa täidisest zelatiiniga ja lisa seejärel ülejäänud segule.
Tädis2:
2 muna
0,5dl suhkrut
2,5dl FV
200 valget shokolaadi
5 zelatiinilehte
tilk vett
Pane zelatiin likku. Vahutsa munad ja suhkur. Vahusta koor. Sulata shokolaad. Sega vahus kokku ja lisa shokolaad. vala valge segu pidevalt segades veetilgas sulatatud zelatiini hulka.


No comments: