Juuli Good Foodiga tuli kaasa Easy Italian retseptilisa, kust mulle jäi kohe silma ülilihtsalt valmistatav pirukas, kus lisaks tomatitele (mu hetke suurlemmikuks on justnimelt erinevad tomatiküpsetised) ka mu suur lemmik murulauk. Lisame veel natuke pestot, hapukoort, muna ja maitsev pirukas on samahästi kui valmis.
Kui soolase muretaigna isetegemise asemel kasutada valmis taigent siis on kogu pirukategemise vaev tõesti ainult katteainete kokkusegamises ja tomatite viilutamises.
Pirukas on ühtmoodi maitsev nii soojalt kui jahtunult.
200g hapukoort
2 muna
2spl pestot
6 küpset tomatit
225 kirsstomateid
hakitud murulauku
Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Suru taigen vormi põhja ja külgedele.
Sega kokku hapukoor, pesto ja munad, maitsesta soola-pipraga. vala segu taignale. Kata tomatitega, maitsestaja küpseta umbes 20 minutit. Enne serveerimist raputa üle värske murulauguga.
Põhja võib valmistada näiteks sellise retsepti järgi:
100g võid või margariini
2,5dl jahu
½l soola
2-3spl külma vett
4 comments:
Mulle meeldib väga su toidublogi! Lisan sind meeleldi ka oma blogi lugejaks, kui kirjutad jaatii@hot.ee.
Muidu käin siin anonüümseid märke maha jätmas
Lahe foto :)
Pilt on vahva ;) Pirukas väärib kindlasti tegemist :)
Che bellezza! :)
Post a Comment