28.7.08

Kookosbeserull maasikatega

Nami-nami kooskokkamise 5. vooruks olid rullbiskviidid, rullkoogid ja -tordid. Minu esimeseks rulliks sai kookosbeseerull maasikatega (Pirkka). Beseerulli tegi esimest korda kuigi plaanides on juba ammu, retseptki juba mitu kuud oma järge ootamas.

Nagu nami-namis juba kommenteerisin siis minu jaoks oli see väike pettumus, ootasin midagi pavlovalikult head aga tulemus oli natuke liiga magus, kookosmaitset ootasin samuti tugevamat. Aga teistelt sööjatelt sai rull ka kiidusõnade osaliseks ja pole üldse välistatud, et kunagi sama asja uuesti teen. Päris kindlasti ei olnud see rull paha, tegelikult täitsa hea. Ma lihtsalt ei oska alati rahul olla ja võibolla olin hoopis sellepärast tige, et besee rullimisel pragunes ja nii ilus ei jäänud kui ette kujutanud olin.



besee:
4 munavalget
2dl suhkrut
2dl kookoshelbeid
plaadile:
1spl rasva
1dl kookoshelbeid
täidis:
2dl vahukoort (kasutasin 2dl kookoskoort)
4 munakollast
2spl maisitärklist
3spl suhkrut
2tl riivitud laimikoort
2-3spl laimimahla
1tl vaniljesuhkrut
250g kohupiimapastat
5dl maasikaid
pealeraputamiseks:
tuhksuhkrut

Sega potis koor, munakollased, maisitärklis ja suhkur. Kuumuta segu pidevalt segades kuni see pakseneb, võta pott tulelt ja klopi ühtlaseks. Maitsesta laimikoore, -mahla ja vaniljesuhkruga. Lisa jahtunud segule kohupiimapasta.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa natukese haaval suhkur. Lõpuks sega õrnalt juurde kookoshelbed.

Määri küpstuspaber õrnalt rasvaga ning riputa üle kookoshelvestega. Määri peale munavalgevaht (plaat u. 30x40cm). Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 25min, kuni besee on veidi värvi saanud (besee ei pea olema kuiv).

Tükelda maasikad.

Kummuta beseeplaat teisele küpsetuspaberile ja eemalda põhjapaber. Lase veidi jahtuda. Määri kohupiimasegu põhjale ja selle peale maasikatükid. Keera plaat ettevaatlikult rulli ja tõsta jahedasse.

Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut.

2 comments:

Maarja said...

see näeb tõeliselt kutusv välja.

Erinn said...

Thanks ffor writing this